Een kind dat volop in de groei is heeft voldoende voedingsstoffen in de juiste verhouding nodig. Een gezonde voeding is de basis voor een goede gezondheid en groei van kinderen. Maar de combinatie gezonde voeding en kinderen.. dat is soms een hele uitdaging!

Is uw kind te zwaar of juist te licht? Buigt de groeicurve af zonder dat daar een oorzaak voor te vinden is? Heeft uw kind coeliakie, een koemelkeiwitallergie, lactose- en/of fructoseintolerantie, obstipatie of juist (peuter)diarree? Of is uw kind “gewoon” een lastige eter? Lees gerust verder en misschien kunnen we u verder helpen!

Diëtisten

Binnen onze praktijk zijn 3 Kinderdiëtisten werkzaam: Stella, Tessa en Silke . Ze hebben alle drie de post HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond en zijn ervaren in het begeleiden van kinderen van 0-18 jaar. Tessa is lid van het Netwerk Kinderdiëtisten. Stella van het Diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakievereniging. Alle diëtisten maken gebruik van de Kinderdieetcreatie.

Materialen en methoden

Omdat kinderen spelenderwijs leren, willen wij dat ook in onze spreekkamer uitdragen. Het is altijd weer leuk om te zien een kind blij en enthousiast naar huis gaat en om thuis samen met ouders aan de slag te gaan. Daarom maken wij gebruik van het spelmateriaal van de Kinderdieetcreatie. De methoden Poepproblemen, Kritische eters en Overgewicht zijn voor kinderen in begrijpelijke taal geschreven en bevat vele leuke huiswerkopdrachten. Hieronder is een filmpje te zien van kinderdieetcreatie voor kinderen met overgewicht:

Vragen?

Heeft u een voedingsvraag op het gebied van voeding en gezondheid dat hierboven niet gemeld is? Neem dan u vrijblijvend contact met ons om te informeren of wij iets voor u kunnen betekenen. U kunt ons vinden in Roermond, Roerdalen, (Sint Odiliënberg, Vlodrop) en Herten. Indien nodig behoort een bezoek aan huis ook tot de mogelijkheden. Voor de exacte locaties kunt u terecht op deze pagina. Voor de tarieven vindt u hier meer informatie. Telefoon: 06 – 10 22 11 24 Email: info@stelladings.nl